Draadloos of toch bekabeld?

Draadloos of toch bekabeld?

Een draadloos netwerk is bijna onmisbaar, maar het kan ook een hoop frustraties met zich meebrengen. Pieken en dalen in snelheid, problemen bereik en verbindingen worden vaak veroorzaakt door andere netwerken of storende apparatuur.

Een draadloos netwerk dekt een bepaald veld. Hoe groot dat veld is hangt af van de zendapparatuur die je gebruikt. Over het algemeen zou er in theorie in ideale omstandigheden een afstand van 50 tot zelf bijna 100 meter moeten kunnen overbrugd worden. In de praktijk echter blijkt vaak dat het eerder rond de 10 meter schommelt omwille van stoorzenders. Alles wat elektrisch is en een bepaalde frequentie genereert kan stoorzender zijn net zoals alles wat een grote dikte heeft.

De ideale plek van de draadloze zender wordt bepaald door verschillende omgevingsfactoren. De ideale plek van de draadloze router is pal naast uw computer. Maar aangezien deze vaak in een meterkast of ergens anders uit het zicht staat, is dat niet echt realistisch. Als vuistregel geldt: hoe hoger hoe beter en liever geen metaal of water in de buurt. Een paar centimeter te laag of een half metertje te ver weg kunnen een wereld van verschil maken.

Om te weten hoe goed uw draadloze router het doet op uw werkplek hebben we meer informatie nodig over de signaalsterkte. Deze gegevens kunnen wij met onze software achterhalen. We komen bij u langs en voeren een omgevingsscan uit. Zo kunnen we in kaart brengen waar er zich eventueel storende factoren bevinden en hoe goed de dekking is van het draadloze signaal. Wij installeren natuurlijk ook nog steeds bekabelde netwerken. Een bekabeld netwerk is bijna niet onderhevig aan storing veroorzaakt door omgevingsfactoren en levert ook grotere doorvoersnelheden op. Een nadeel is dan echter het stukje bewegingsvrijheid dat je moet opgeven. Het hangt dus van situatie tot situatie af wat beter is, wij helpen je graag bij het kiezen van een passende oplossing.