Hoezo gevaar?

Hoezo gevaar?

Computergebruikers hebben een vals gevoel van veiligheid en zijn vaak slechter beschermd tegen malware en virussen dan ze zelf denken. Volgens onderzoek van het American National Cyber Security Alliance (NCSA) denkt 93% van de computergebruikers goed beschermd te zijn tegen computervirussen. Echter bij 48% van de onderzochte pc’s was een degelijk anti-virussoftwarepakket niet aanwezig of up-to-date!

Veel gevaren installeren zich via internet op de computer zonder dat de gebruiker er iets van merkt. Vanaf dat moment beginnen de problemen die uiteindelijk kunnen leiden tot het vastlopen van de computer en verlies van data, maar ook uw privacy is in gevaar. Zo worden documenten en andere data of erger nog, wachtwoorden en gebruikersnamen door kwaadwillenden gestolen en misbruikt.

Niemand hoeft echter slachtoffer te worden van malware (malicious software = kwaadaardige software: virus, worm, trojan horse, spyware, rootkit, adaware, backdoor, keylogger, cryptoware, rogue, …).

Wij verwijderen alle schadelijke software en zorgen ervoor dat uw systeem optimaal beveiligd wordt. Laat uw systeem door ons uitrusten met degelijk beveiligingssoftware om problemen te voorkomen.